Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Svoboda individua prakticky na režimu nezáleží, ovlivňují ji jiné faktory. Tyto faktory se však posledních 25 let trvale zhoršují, svobody tedy ubývá Rv

0 0
možnosti
JC

Poslance si snad volíme svobodně, ne?! Podle vás bychom meli asi parlament zrušit, protože je to zvanirna, to už říkal jakýsi Goebels a teď Babis...

1 0
možnosti
Foto

Svatá ty prostoto. Názor, že je možné nějakým způsobem odstranit současný autoritářský systém jeho vlastním použitím, je důkazem toho, že jsme ještě plně nepochopili to, co svoboda skutečně znamená.

1 0
možnosti
OK

Svoboda je první řadě vnitřní svoboda. Kdo není svobodný uvnitř, nebude ani navenek. Navíc svoboda bez hranic není svobodou, ale džunglí, kde je "svobodnější" ten, kdo má větší sílu.

1 0
možnosti
Foto

Svobodu musíte vždy vztahovat k jedinci, to znamená k "Já".  Vztahovat ji k "My" je nesmysl.  Pouze když je každý jedinec svobodný, tj. je  podřízen stejnému souboru zákonů, které reflektují přirozené právo, můžeme tvrdit, že i společnost je svobodná.

2 0
možnosti
ŠF

Jste obětí sofizmu. Budiž Vám "potěchou", že je vás většina. Bohužel!

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 429x
Jsem středoškolák strojního zaměření v penzi. V padesáti jsem v sobě objevil schopnost skládat písničky a tak ji naplňuji. Mimo toho jsem se začal, po svých špatných zkušenostech s představiteli města a státu, zajímat o příčiny současného stavu společnosti a možnostech změny.

Seznam rubrik