Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

A co navrhujete? Sověty?

0 0
možnosti

Máte to nějak popletené ;-D..kapitalismus není založen na regulaci - je to přesně naopak: na regulacích je založen socialismus, kapitalismus je založen na svobodě a regulace do něj vnáší socani. Pokud jste se nechal zblobnout současnou propagandou - tak kapitalismus u nás není, o to už se dávno postaraly bruselem nařízené socialistické regulace.

Dál by mě zajímalo, co si konkrétně představujete pod pojmem "společenská svoboda"? To je totiž  jen hezky znějící vějička, jak omezit svoboda jednotlivce. Protože existuje jen velice málo zájmů, které by sdílela celá společnost,tzv, společenská svoboda naopak omezuje osobní svoboda jejích jednodtlivců v údajném zájmu oné nedefinované "společnosti",... Jenže tyto zájmy  definuje velice úzká část jakýchsi sociálních inženýrů (abych je nazvala slušně)

2 0
možnosti
Foto

Kapitalismus je podmínka demokracie, ale ne jediná.

0 0
možnosti
JC

Nikoli.

Demokracie je forma správy státu.

Kapitalismus je forma zbožně-peněžní výroby.

Vzájemně se nepodmiňují ani nevylučují.

0 0
možnosti
Foto

Přesněji: obé zde není. Ani demokracie, ani kapitalismus.

1 0
možnosti
Foto

Demokracie má smysl pouze v kontextu menších celků a společného vlastnictví.  Kapitalismus je podmínka prosperity.

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 429x
Jsem středoškolák strojního zaměření v penzi. V padesáti jsem v sobě objevil schopnost skládat písničky a tak ji naplňuji. Mimo toho jsem se začal, po svých špatných zkušenostech s představiteli města a státu, zajímat o příčiny současného stavu společnosti a možnostech změny.

Seznam rubrik