Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Proti Havlovi mám tisíce výhrad, ale za jednu věc se před ním hluboce skláním: zabránil krveprolití na přelomu 1989-1990. Zastavil všechny horké hlavy, uvolněný hněv lidí svedl do úplně jiného koryta a přeměnil ho (aspoň na chvíli) ve vzájemnou laskavost a smířlivost (i vůči Cikánům!). Kdyby nic jiného - toto STAČÍ.

Podobně jako Beneš - velice pochybený politik s horou másla na hlavě, kterého jako škůdce skutečně upřímně nemám rád. Ale využil historické chvíle a zbavil naše území Němců - toto STAČÍ.

0 1
možnosti
Foto

Václava Havla považuji za kontroverzního politika.

Na jedné straně mu dávám velkou zásluhu na tom, že v roce 1989 netekla krev, ale "humanitární bombardování" Srbska, či dosazení K. Schwarzenberga do naší politiky pokládám za velké mínus.

2 1
možnosti
IH

Hospodský proslov.

Znáte svého poslance? Znáte svého senátora? Znáte členy obecní rady? Kolik požadavků a připomínek jste jim poslal?

Kdyby bylo opravdu všem tak špatně, tak by se psaly petice, protestovalo by se, demonstrovalo, vyhazovalo z oken.

Kecy. Úředníci si dovolí jen to, co jim dovolíme my.  Občani jsou spokojení a akorát chodí nadávat do hospody.

1 1
možnosti
Foto

Kde žijete? Zkuste se ozvat proti nějakým nepravostem ve své obci. Proti nějakým rozkrádačkám, nespravedlnostem. Pokud nemáte známosti nebo peníze, nikdo se s vámi nebude bavit. Když se přesto nedáte, můžete skončit s kudlou v zádech. Lidé už neprostestují, ne proto, že by byli tak spokojení, ale proto, že to považují za marnost i za nebezpečné pro sebe. Už zlhostejněli a každý si hledí jen toho svého. O to přece jde, chránit si to málo, co jim ještě zbylo.

0 0
možnosti
AS

A52d52a89m 79S18t63a54v49a

9. 4. 2014 8:25

".....příčiny současného stavu společnosti a možnostech změny.": uvádí autor ve své hlavičce. Ty leží jenom a jenom v  bolševické devastaci naší země a v komunistické hrůzovládě, kterou tu komunisti uplatňovali po 40 let. Jistěže nacismus si s tím nezadal! Ještě dlouho bude trvat, než se důsledků té komunistické hrůzy a demoralizace  zbavíme!

1 1
možnosti
Foto

Mám raději svobodu než socialismus.

4 1
možnosti
Foto

Pokud jste pozorně četl vše, co Charta 77 vydala a potažmo i Václav Havel tak zjistíte, že oni blouznili o socialismu s lidskou tváří něco na způsob roku 1968 a nepřipouštěli si myšlenku odstranění komunismu. Proto neměli žádnou představu jak dál v roce 1989. Možná vy sám jste naivní a oblehaný a zmanipulovaný, ale já se rozhodně a ani moji přátele nepovažujeme za naivní a obelhaný a zmanipulovaný. Přes veškeré výhrady, které mám k současnému dění jsem spokojený a vidím, že se máme lépe než v dobách komunismu a nikdy bych se nechtěl vrátit zpět. Ještě na závěr kapitalismu se rovná tržní hospodářství, které je lidem přirozené a doprovází jej už od doby kamenné.

7 0
možnosti
JT

Presne tak. Chteli svobodu a demokracii, ale nevedeli jak na to. Delnikem tech zmen se stal Vaclav Klaus. Ten prosadil trzni ekonomiku a demokratickou soutez politickech stran. Havlovci byli jen takove libive ksichty pro lid.

6 1
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 429x
Jsem středoškolák strojního zaměření v penzi. V padesáti jsem v sobě objevil schopnost skládat písničky a tak ji naplňuji. Mimo toho jsem se začal, po svých špatných zkušenostech s představiteli města a státu, zajímat o příčiny současného stavu společnosti a možnostech změny.

Seznam rubrik